Sivil Havacılık

Lufthansa Technik'e iki prestijli ödül

Lufthansa Technik, olağanüstü ürün tasarımlarıyla iki prestijli Red Dot Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Abone Ol

Lufthansa Technik, olağanüstü ürün tasarımlarıyla iki prestijli Red Dot Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Şirketin “Omni-Fi” ses deneyimi, "Best of the Best: Design Concept" kategorisinde ödül alırken, BBJ 777-9 için tasarlanan VIP konsepti “CelestialSTAR” ise "Product Design" kategorisinde ödüllendirildi. Resmi ödül töreni Ekim ayında Singapur'da düzenlenecek.

Lufthansa Technik’in geliştirdiği Omni-Fi hoparlörleri, VIP ve iş jetlerinin kabinlerine tamamen görünmez bir ses deneyimi sunuyor. Omni-Fi, lisanslı Ring-mode Converter/Transducer teknolojisi sayesinde, ses kalitesinden ödün vermeyen ince bir tasarıma sahip. 20 mm'den az montaj derinliği ve 300 gramdan az ağırlığıyla Omni-Fi, kabin tasarımcılarına yeni olanaklar sunarken, geleneksel hoparlör sistemlerine kıyasla %50'ye varan ağırlık tasarrufu sağlıyor. Bu teknoloji, yolculara adeta sürükleyici bir dinleme deneyimi yaşatıyor.

CelestialSTAR VIP tasarımı ise BBJ 777-9 için geliştirilen çok yönlü ve fonksiyonel bir konsept olarak öne çıkıyor. Orta Doğu kültürel mirasının modern bir yorumu ile tasarlanan bu konsept, kabin içinde alanı, konforu en üst düzeye çıkarırken, özel ışıklandırma ve pencere perdeleriyle yolculara 30.000 feet yükseklikteyken bile kendi oturma odalarındaymış gibi hissettiren bir deneyim sunuyor. Bu özellikler, ultra uzun menzilli bir uçakta benzersiz bir yolculuk deneyimi sağlamak adına kritik bir öneme sahip.