Sivil Havacılık

Lufthansa 'Help Alliance'ın 25. yılını kutluyor

Lufthansa'nın Airbus A321 Neo’su, 25. Yıl Dönümü İçin "Yardım Eli" Tasarımıyla Süsleniyor

Abone Ol

Lufthansa Grubu’nun yardım kuruluşu Help Alliance, 25 yıl önce Frankfurt'ta Lufthansa çalışanları tarafından kuruldu. Bu özel yıldönümü kutlaması kapsamında Lufthansa, bir Airbus A321 Neo'ya "helping hands" (yardım eden eller) yazılı özel bir kaplama uyguluyor.

Bu özel kaplama bir bağış kampanyasıyla da destekleniyor. Lufthansa'nın açıklamasına göre, uçak üzerinde sembolik olarak renkli el izleri bırakılabiliyor. Toplamda 300 el izine yer verilecek olan uçakta, her biri farklı boyutlarda el izleri satışa sunuluyor. Küçük bir el izi 100 Euro’ya, orta boy 250 Euro’ya ve büyük bir el izi ise 500 Euro’ya satın alınabiliyor. Küçük boy el izlerinin şimdiden tükendiği bildirildi. Elde edilen gelir, Afrika ve Hindistan’daki çocuklar için ders kitapları ve yemekler gibi ihtiyaçların karşılanması amacıyla kullanılacak.

Help Alliance, 1999 yılında Lufthansa çalışanları tarafından bireysel çabaları bir araya getirmek amacıyla kuruldu. Eğitim, mesleki eğitim ve iş imkânları alanlarına odaklanan kuruluş, bugün 29 ülkede, 60’tan fazla projede yerel ortaklarla birlikte çalışıyor.