Sivil Havacılık

Lufthansa Cargo kış uçuş programını duyurdu

Lufthansa Cargo, 2024/2025 kış dönemine ilişkin yeni uçuş planını duyurdu. 27 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu genişletilmiş program, haftalık 89 adet Boeing 777F kargo seferini içeriyor.

Abone Ol

Lufthansa Cargo, 2024/2025 kış dönemine ilişkin yeni uçuş planını duyurdu. 27 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu genişletilmiş program, haftalık 89 adet Boeing 777F kargo seferini içeriyor. Yaz dönemine göre yedi uçuşluk bir artış gösteren program, şirketin küresel ağını genişletme stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Lufthansa Cargo, yeni programla birlikte ilk defa Asya ve ABD arasında doğrudan bir bağlantı kuracak. Frankfurt ile Los Angeles arasında, Ho Chi Minh City üzerinden gerçekleşecek haftalık sefer, kargo taşıma sürelerini önemli ölçüde kısaltarak iki kıta arasındaki ticareti hızlandırmayı hedefliyor.

CEO Ashwin Bhat, yeni uçuş programının şirketin küresel iş dünyasını daha verimli hale getirme misyonuna hizmet ettiğini belirterek, “Lufthansa Cargo, müşterilerine daha kesintisiz ve yüksek kaliteli bağlantılar sunmak için sürekli olarak uçuş ağını optimize ediyor,” dedi.

Hindistan ve Çin Uçuşları Artıyor

Kargo taleplerinin yoğun olduğu Hindistan ve Çin gibi pazarlarda da Lufthansa Cargo’nun uçuş sayısı artırılacak. Mumbai ve Taipei için haftalık ek seferler eklenirken, Chennai iki kez hizmet alacak şekilde planlandı. Ayrıca, Shenzhen ve Zhengzhou gibi Çin’in önemli ticaret merkezleri uçuş ağına dahil edilerek bölgeye yönelik seferler haftada 50'ye çıkarıldı.

Orta Doğu ve Afrika

Lufthansa Cargo’nun Orta Doğu ve Afrika rotalarına olan ilgisi de artıyor. Frankfurt’tan Tel Aviv ve Kahire üzerinden yapılacak uçuşlar haftalık bir ek seferle genişletilerek Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika arasındaki ticaret bağlantılarını güçlendirecek.

Avrupa’da İstikrar

Kıta içindeki seferler ise genel olarak istikrarlı kalırken, A321F filosu Frankfurt ve Münih arasında haftalık 34 kısa ve orta menzilli uçuş gerçekleştirecek. Ayrıca Münih'ten İstanbul’a yapılan kargo seferleri, Güney Almanya’daki lojistik ihtiyaçlarına daha hızlı çözüm sunuyor.

Lufthansa Cargo, kargo uçuşlarının yanı sıra Lufthansa Grubu havayollarının yolcu uçaklarındaki kargo kapasitelerini de kullanmayı sürdürecek. Haftada 7.500’den fazla uçuş ile 350'den fazla destinasyon kargo ağına dahil edilecek.

Lufthansa Cargo’nun kış döneminde artan uçuş sayısı ve yeni rotalar, küresel ticaretin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik stratejik bir hamle olarak öne çıkıyor. Şirket, 6 Ekim 2024 tarihinden itibaren yeni kış uçuşları için rezervasyon almaya başlayacak.