Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

Lufthansa, 2024 yaz sezonunun başlangıcı olan 31 Mart itibarıyla Balkanlar'daki bir dizi şehre uçuş frekanslarını artırma planları yapıyor. Şirket, bölgedeki operasyonlarını 2023'e göre %20 oranında genişleterek, bu destinasyonlara daha fazla hizmet sunmayı hedefliyor.

Belgrad'da, Lufthansa'nın planı Frankfurt ve Münih'ten günde üçer sefer düzenlemek. Toplamda haftada 42 uçuş gerçekleştirecek olan bu plan, geçen yazın çoğu zamanında uygulanan iki günlük rotasyonlara kıyasla önemli bir artışa işaret ediyor. Yaz operasyonları, 2023'e göre %33,6 artışla Belgrad'a yapılan uçuş sayısını ve %36,3 artışla kapasiteyi içerecek.

Ljubljana'da ise Lufthansa, Frankfurt'tan bir ek günlük sefer ve Münih'ten bir ek günlük rotasyon ekleyerek toplamda üç ve iki günlük uçuş gerçekleştirecek. Slovenya'nın başkentine yönelik olarak haftada 35 servis sunacak olan havayolu şirketi, yaz operasyonlarını %41 artırarak kapasiteyi %39 oranında artıracak.

Zagreb'e ise Lufthansa, Frankfurt'tan iki günlük seferine ek olarak Münih'ten bir ek günlük uçuş ekleyecek. Geçen yazdan bu yana Frankfurt uçuşları haftada on ikiye çıkarken, toplamda haftada 28 Lufthansa rotasyonuna ulaşacak. Hırvatistan pazarındaki uçuşlarını %50 artırarak, kapasitesini ise %30 oranında artıracak olan Lufthansa, aynı zamanda Discover Airlines adlı tatil birimine Frankfurt'tan Split ve Zadar'a yapılan iki rotayı devredecek.

Diğer noktalarda ise Lufthansa, bu yılın başlarında başlatılan Frankfurt'tan Üsküp'e haftada on uçuş sunmaya devam edecek. Saraybosna'ya ise havayolu şirketi Frankfurt'tan haftada on uçuş gerçekleştirecek; bu, 2023 yaz sezonunun çoğunda sürdürülen sekiz ila dokuz haftalık rotasyonların artırılması anlamına geliyor. Genel olarak, Lufthansa'nın Saraybosna operasyonları %17,3 artarken, kapasitesi %11,7 oranında artacak. Lufthansa'nın Tivat uçuşları Frankfurt ve Münih'ten haftada birer kez düzenlenmeye devam edecek.

Kaynak: AERONEWS24