Lufthansa Grubu CEO’su Carsten Spohr, geçtiğimiz hafta Lizbon'da bir dizi kritik görüşme gerçekleştirdi. Spohr, Portekiz hükümetiyle TAP Air Portugal'ın özelleştirilmesi konusunda görüşmelerde bulunurken, aynı zamanda İspanyol havayolu şirketi Air Europa'nın ana şirketi Globalia'nın yöneticileriyle de bir araya geldi.

Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

AIR EUROPA İÇİN YENİDEN SATIŞ GÜNDEMDE

Alman ekonomi dergisi Wirtschaftswoche'nin haberine göre, Lufthansa'nın Air Europa'ya olan ilgisi, IAG'nin (International Airlines Group) İspanyol havayolu şirketini devralma girişiminin rekabet hukuku engelleri nedeniyle başarısız olmasının ardından yeniden gündeme geldi. Şu anda orta vadede yeniden satışa çıkarılması beklenen Air Europa, özellikle Orta ve Güney Amerika'da 15'ten fazla destinasyona uçuş düzenleyen önemli bir havayolu olarak dikkat çekiyor.

Bu gelişme, Lufthansa'nın büyüme stratejisinde yeni bir adım olarak görülüyor ve Latin Amerika pazarında daha güçlü bir yer edinme amacı taşıyor.