Savunma Sanayii

LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi Testi Başarıyla Geçti

Türkiye'nin roket ve füze teknolojileri lideri Roketsan, geliştirdiği milli sistemlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin savunmasına güç katmaya devam ediyor.

Abone Ol

Türkiye'nin roket ve füze teknolojileri lideri Roketsan, geliştirdiği milli sistemlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin savunmasına güç katmaya devam ediyor. Roketsan tarafından Türk mühendislerce geliştirilen LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi, deniz platformlarını tehditlere karşı korumak amacıyla ilk atış testini başarıyla tamamladı. LEVENT, Çelik Kubbe projesi çerçevesinde de yer alacak ve takvimde belirtilen testleri tamamladı.

Roketsan, LEVENT sistemi ile Türk Deniz Kuvvetlerinin savunmasına önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Sistem, uçak, helikopter, İHA/SİHA ve seyir füzeleri gibi deniz unsurlarına tehdit oluşturabilecek hedeflere karşı etkin koruma sunuyor. İlk atış testinin başarıyla geçilmesi, sistemin etkinliği konusunda önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Teknolojik Altyapı ve Yüksek Etkinlik

LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi, Roketsan'ın SUNGUR ve HİSAR hava savunma füze sistemlerinde edindiği bilgi birikimini ve teknolojik altyapıyı kullanıyor. Milli ve yerli olarak geliştirilen sensör teknolojileri ile donatılan LEVENT, süpersonik hızlarda ve uzun menzillerde hareket eden hedeflere karşı yüksek etkinliğe sahip olacak şekilde tasarlandı. Sistem, Türk Deniz Kuvvetlerine vuruş gücü kapasitesi ve esneklik kazandıracak.

Çoklu Füze Taşıma ve Hızlı Reaksiyon

LEVENT, çoklu füze taşıyabilen lançer tasarımı ve salvo atışa izin veren mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Manuel, yarı otomatik ve tam otomatik modlara sahip olacak olan sistem, gemi savaş yönetim sistemine tam entegre çalışarak hızlı reaksiyon süresi ve 360 derece atış kabiliyeti ile deniz platformlarına etkin koruma sağlayacak.

Milli Hücumbotların Savunması LEVENT'e Emanet

Roketsan, LEVENT'in gemi üzerindeki entegrasyon ve kullanım konseptini Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına göre şekillendirmeye devam ediyor. LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi, Türk Deniz Kuvvetlerinin yeni nesil platformları olan Milli Hücumbotlar üzerinde de kullanılacak. Milli Hücumbotların ve diğer deniz platformlarının öz savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen LEVENT, test faaliyetleriyle Türk Deniz Kuvvetlerinin gereksinimlerine yönelik olarak geliştirilmeye devam edecek.