Airbus, Eylül Ayında Kaç Uçak Teslim Etti? Airbus, Eylül Ayında Kaç Uçak Teslim Etti?

LATAM Havayolları Grubu, Lufthansa Technik’in yakıt tasarrufu sağlayan AeroSHARK film teknolojisini kullanan ilk dış müşteri oldu. 2023 Aralık ayından bu yana, modifiye edilmiş bir Boeing 777 uçağı, günlük operasyonlarında yaklaşık %1 oranında jet yakıtı tüketiminde azalma kaydetti. Bu olumlu sonuçların ardından LATAM, dört adet daha Boeing 777 uçağını AeroSHARK ile donatmayı planladığını duyurdu.

LATAM Havayolları Grubu Filo ve Projeler Direktörü Sebastián Acuto, “Filo modernizasyon stratejimiz, sürdürülebilirlik taahhüdümüzün temel bir parçasıdır. 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşma vizyonumuz doğrultusunda, yenilik ve ileri teknolojiye odaklanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AeroSHARK filmi, 50 mikrometre boyutunda 'riblet' yapıları içermekte olup, bu yapılar görünmez olmasına rağmen önemli yakıt ve emisyon tasarrufu sağlamaktadır. LATAM’ın AeroSHARK ile donatacağı beş Boeing 777-300ER uçağının, yıllık bazda yaklaşık 2.000 metrik ton kerosen ve 6.000 metrik ton CO2 emisyonu tasarrufu sağlaması bekleniyor. Bu miktar, São Paulo'dan Miami'ye yapılan yaklaşık 28 uçuşa eşdeğer bir tasarruf anlamına geliyor.

Lufthansa Technik Latin Amerika ve Karayipler Kıdemli Satış Direktörü Robin Johansson, “LATAM’ın bu kararı, AeroSHARK’ın etkili olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Mühendislik becerilerimizi ve yenilikçi gücümüzü kullanarak havacılığı daha düşük CO2 emisyonları ile desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Johansson, ayrıca daha fazla müşteri ile işbirliği yapmayı ve bu yakıt tasarrufu teknolojisini daha fazla uçağa uygulamayı dört gözle beklediklerini sözlerine ekledi.