Sivil Havacılık

KRASNODAR HAVALİMANI YENİDEN SİVİL UÇUŞLARA AÇILIYOR

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle iki yıla yakın bir süredir sivil uçuşlara kapalı olan Krasnodar Havalimanı'nın yeniden açılacağı bildirildi.

Abone Ol

Rusya'nın güneyindeki önemli havalimanlarından biri olan Krasnodar Havalimanı'nın, 25 Aralık tarihinden itibaren sivil uçuşlara yeniden açılacağı bildirildi.

Havalimanı yönetimine yakın bir kaynağın turizm haber portalı TourDom'a yaptığı açıklamaya göre, 25 Aralık'tan itibaren sivil uçuşlara tekrar açılacak olan Krasnodar Havalimanı'nda sivil uçuşlar başlangıçta sınırlı olacak. Bilgilere göre, havalimanına uçuşlar günün 08:00 ile 21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Savaştan önce, 2021 yılında, Pashkovsky Havalimanı toplamda (geliş-gidiş) 5 milyon yolcuya hizmet vermişti. Bu yolcuların yaklaşık 1,5 milyonunu turizm amaçlı seyahat edenler oluşturuyordu.

Havalimanının operasyonlara tekrar başlamasıyla birlikte ilk aşamada 4 milyon yolcuya hizmet vermesi bekleniyor. Krasnodar'a seyahat etmek artık daha kolay hale gelecek ve uçuş süreleri kısalacak.