Milli Savunma Sanayii tarafından üretilen HAR66 hafif tanksavar silahlarının Kosova'ya ihraç edilmesinin ardından, bu silahların eğitimleri Türk askeri birliği tarafından gerçekleştirildi. HAR66, MKE tarafından üretilen ve M72 LAW hafif tanksavar silahının bir modelidir. Tek atımlık olan bu silah, 66 mm HEAT roket kullanmaktadır.

Kosova Ordusu, HAR66'nın yanı sıra Türk savunma sanayii şirketi ROKETSAN tarafından üretilen OMTAS tanksavar sistemini de envanterinde bulundurmaktadır. Geçtiğimiz Ağustos ayında Türk Görev Gücü'nün, Kosova Ordusu'na OMTAS tanksavar füzesi eğitimi verdiği görüntüler medyaya yansımıştı.

Kosova Türk birliği tarafından gerçekleştirilen eğitimler kapsamında, HAR66'nın özellikleri, kullanımı ve bakımı konularında detaylı bilgiler verildi. Eğitimlerin başarıyla tamamlanmasının ardından, Kosova Ordusu personelinin bu silahları etkin bir şekilde kullanabilmesi hedeflenmektedir.

Kosova Güvenlik Gücü, Kosova Kuvvet Günü etkinlikleri kapsamında Türk savunma sanayii ürünlerini sergilemiş ve Türk yapımı silah sistemlerine ilgi göstermişti. Bu kapsamda MKE tarafından üretilen PMT-76 Platform Makinalı Tüfek, ROKETSAN'ın OMTAS tanksavar sistemi, BMC VURAN ve Otokar COBRA zırhlı araçları ziyaretçilerin ilgisini çekmişti.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Başbakan Albin Kurti'nin de katıldığı etkinlikte, Türk savunma sanayii ürünlerine olan ilgi ve iş birliği potansiyeli vurgulanmıştı. Osmani, askerlerin motivasyonlarını artırmak ve en iyi koşulları sağlamak için çaba göstereceklerini belirtmişti.