24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Manchester Havalimanı'ndan havalanan ve Dominik Cumhuriyeti'nin Punta Cana şehrine gitmek üzere olan bir TUI Airways Boeing 787-9 tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra yaşanan bir sorun nedeniyle acil bir iniş gerçekleştirdi.

Uçak, Manchester'ın kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra, mürettebatın kokpitte duman tespit etmesi üzerine tırmanışını durdurarak 5000 feet yükseklikte dönüşe geçti. Yaklaşık 15 dakika sonra, G-TUIL kuyruk tescilli uçak Manchester'a güvenli bir şekilde iniş yaptı ve 23R pistine indi. Acil durum ekipleri tarafından yapılan kontrolün ardından uçak apronda park pozisyonuna çekildi.

Havayolu şirketi, uçağın küçük bir teknik problem nedeniyle geri döndüğünü bildirdi. Uçak, Manchester Havalimanı'nda inişinden sonra hala yerde bekliyor.

Olayın ardından TUI Airways, uçağın güvenliği ve yolcuların konforu için gereken tüm önlemlerin alındığını ve olayın sebebini araştırmak üzere detaylı bir inceleme başlatıldığını belirtti. Uçuş operasyonlarının normal seyrine dönmesi için gerekli çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AERONEWS24