Sivil Havacılık

KLM, 2024-2025 Kış Sezonu Uçuş Planını Açıkladı

Hollanda merkezli havayolu şirketi KLM, 2024-2025 kış sezonu uçuş planını duyurdu. 27 Ekim 2024 ile 30 Mart 2025 tarihleri arasında geçerli olacak yeni plan kapsamında, KLM toplam 155 destinasyona uçuş gerçekleştirecek.

Abone Ol

Hollanda merkezli havayolu şirketi KLM, 2024-2025 kış sezonu uçuş planını duyurdu. 27 Ekim 2024 ile 30 Mart 2025 tarihleri arasında geçerli olacak yeni plan kapsamında, KLM toplam 155 destinasyona uçuş gerçekleştirecek. Bu destinasyonların 89’u Avrupa’da, 66’sı ise kıtalararası rotalarda yer alıyor.

Yeni Destinasyon: Portland

KLM’in uçuş ağına bu sezon ABD’nin Portland şehri eklendi. Şirket ayrıca Hindistan’a yapılan uçuş kapasitesini geçen yıla oranla %15 artırdı. Yeni Airbus A321 Neo uçakları ise Avrupa’daki Kopenhag, Berlin ve Stockholm gibi önemli destinasyonlarda kullanılmaya başlanacak. Boeing 787 ve 777 tipi uçaklarda sunulan Premium Comfort sınıfı da bu kış tüm uçuşlarda rezervasyona açık olacak.

Avrupa Uçuşları Artıyor

KLM, Avrupa destinasyonlarına daha sık uçuşlar düzenleyecek. 28 Ekim'den itibaren Billund’a günde altı, Belfast’a ise günde iki sefer düzenlenecek. Bunun yanı sıra, Bilbao'ya günde üç, Malaga ve Alicante'ye ise haftada dört uçuş yapılacak. Bremen uçuşları günde dört sefere çıkarılırken, Rovaniemi'ye yapılan seferler haftada üçe yükseltilecek.

Kuzey Amerika Uçuşları

KLM, Kuzey Amerika'da ABD, Kanada ve Meksika’daki toplam 19 noktaya uçuş gerçekleştirecek. Portland’a haftada üç, San Francisco'ya ise kışın ilerleyen dönemlerinde günlük uçuş düzenlenecek. Ayrıca, Kanada'nın Edmonton kentine haftada dört ila beş uçuş planlanıyor.

Karayipler ve Surinam

Karayipler ve Surinam’da KLM, Paramaribo’ya günlük seferler düzenleyecek. Sint Maarten ile Port of Spain hattı haftada beş sefere çıkarılacak ve Noel dönemi ile ilkbahar aylarında Curaçao'ya yapılan uçuşlar artırılacak.

Güney Amerika

KLM, Güney Amerika'da Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya ve Panama'ya günlük seferler düzenleyecek. Buenos Aires ve Santiago de Chile uçuşları birleştirilmiş olarak gerçekleştirilecek. Kosta Rika’daki San José’ye haftada dört uçuş yapılırken, bu seferler Liberia ile kombine edilecek. Lima’ya haftada altı, Quito ve Guayaquil’e ise birleşik olarak uçuşlar düzenlenecek.

Afrika Uçuşları

KLM, Afrika'daki destinasyonlarına da önemli seferler düzenliyor. Lagos’a haftada yedi uçuş yapılırken, Johannesburg ve Cape Town’a günlük uçuşlar gerçekleştirilecek. Cape Town’a yapılan uçuşlar Noel’den itibaren haftada iki ek seferle artırılacak. Nairobi ve Accra’ya günlük seferler planlanırken, Tanzanya’daki Dar es Salaam’a günlük uçuşlar yapılacak. Kilimanjaro’ya haftada beş, Zanzibar’a ise haftada iki sefer düzenlenecek. Ruanda’nın Kigali ve Uganda’nın Entebbe şehirlerine ise haftada beş uçuş yapılacak.

Asya ve Orta Doğu

KLM’in Asya uçuşları, Covid-19 pandemisinin etkilerinden henüz tamamen kurtulmuş değil. Rusya hava sahasının kullanılamaması nedeniyle uçuş süreleri daha uzun sürse de KLM, Şangay ve Pekin’e günlük uçuşlarını sürdürecek. Hong Kong’a haftada dört, Tokyo-Narita’ya ise günlük seferler düzenlenecek. Seul'e haftada beş, Bali’ye Singapur aktarmalı günlük uçuş yapılırken, Jakarta’ya Kuala Lumpur aktarmalı haftada altı uçuş gerçekleştirilecek. Hindistan’da Delhi ve Mumbai’ye günlük, Bengaluru’ya ise haftada altı uçuş yapılacak.

KLM ayrıca, Dubai’ye günlük seferler düzenlerken, Riyad ve Dammam’a haftada altı uçuş yapmayı planlıyor.