Salamis Bay Conti Genel Koordinatörü Mehmet Kıral, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde turizmin beklentilere paralel olarak ilerlediğini belirterek, "Şu an %90-95 oranında dolulukla geçiriyoruz. Hedefimiz bu doluluk oranını daha da yukarılara taşımak" dedi. Kıral, bölgede yaşanan ekonomik zorluklara da dikkat çekti.

S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı

Enflasyon ve Artan Personel Giderleri

Mehmet Kıral, Kuzey Kıbrıs'ta Türkiye'den daha ağır bir şekilde hissedilen enflasyonun, otelcilik sektöründe özellikle personel giderlerinde büyük artışlara yol açtığını ifade etti. "Şu anda bizim asgari ücretimiz Kuzey Kıbrıs’ta 34 bin Türk lirası. Bu, birinci derecedeki gider kalemimiz" diye konuştu.

Direkt Uçuşların Eksikliği Turizmi Etkiliyor

Kıral, Kuzey Kıbrıs'a Avrupa'dan direkt uçuşların bulunmamasının turizmi olumsuz etkilediğini belirtti. "Ziyaretçilerin, Türkiye üzerinden aktarmalı uçuşlarla Kuzey Kıbrıs’a ulaşmak zorunda kalması hem masrafları artırıyor hem de seyahat süresini uzatıyor" diyen Kıral, ulaşımın turizmin en önemli bacaklarından biri olduğunu vurguladı. Avrupa'dan direkt uçuşların başlamasının bölgesel ekonomiye büyük katkı sağlayabileceğini belirten Kıral, "Turizm potansiyelini harekete geçirmeye yönelik girişimlerle Kuzey Kıbrıs’ın Akdeniz’in en gözde destinasyonu olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: POSTA