Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yüksek, mesajında sivil havacılığın dünya genelindeki önemine vurgu yaparak, sektörün, insanların bağlantı kurmasını, kültürlerin buluşmasını ve ekonomik büyümeyi destekleyen kilit bir rol oynadığını belirtti.

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın (ICAO) kuruluş yıl dönümü olan bu günde, Türkiye'nin ICAO'nun kurucu üyelerinden biri olarak sivil havacılık alanındaki evrensel kurallara katkı sağladığını ifade eden Yüksek, sektörün sürekli gelişen teknoloji, güvenlik önlemleri ve sürdürülebilirlik konularında ilerleme kaydettiğine dikkat çekti.

"Türkiye Yüzyılı" hedefi doğrultusunda şirket olarak sivil havacılık alanında dünya lideri olma amacıyla çalıştıklarını belirten Yüksek, bu doğrultuda hayata geçirdikleri "Yeni Sivil Havacılık Modeli"ni detaylandırdı. Veriyi merkeze alan, eğitimi dijitalleşmenin gereksinimlerine uygun şekilde yeniden şekillendiren ve bilişim, otomasyon ve akıllı/faydalı sistemleri içeren bütünlük sağlayan bu modelin, sivil havacılıkta dijital çağın gerekliliklerine uygun bir yapılanma ve sürdürülebilir gelişmeyi hedeflediğini söyledi.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Yüksek, mesajında Türkiye'nin ulusal düzeyde diğer kamu kurumlarına ve uluslararası düzeyde diğer ülkelere örnek olacak bir model ortaya koymayı hedeflediklerini belirterek, havacılığın gelişimine katkı sağlayan ve sektöre gönül vermiş herkesin Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nü kutladı.