Sivil Havacılık

KEMAL GEÇER STARLINK TÜRKİYE’DE GÖREV ALACAK

Havacılık kariyerine Lufthansa Türkiye Genel Müdürü olarak başlayan Kemal Geçer’in yeni adresinin Starlink olması bekleniyor.

Abone Ol

Havacılık kariyerine Lufthansa Türkiye Genel Müdürü olarak başlayan deneyimli isim Kemal Geçer'in, yeni durağı olarak Starlink'in göründüğü belirtiliyor.

Geçer, bir süre önce Tesla Türkiye Genel Müdürlüğü'nden ayrılmıştı. Gazeteci Emre Özpeynirci'nin Oto Yaşam'daki haberine göre, Lufthansa'dan ayrılarak Türkiye'ye adım atan Geçer, Tesla'nın başına geçtikten sonra 5 aylık süreçte 11 bin aracın teslim edilmesini sağladı.

Havacılık dünyasından otomotive geçiş yapan Geçer'in, Tesla'nın yeni bir pazara giriş yapmasında etkili olduğu ve önemli satış başarıları elde ettiği biliniyor. Ancak, Tesla ile yaşanan anlaşmazlıklar ve gerçekleştiremediği çeşitli yatırımlar sonucunda Geçer, görevinden 15 Kasım'da ayrıldı.

Geçer'in, Türkiye'de henüz onay ve kurulum aşamasında olan Starlink'in Türkiye Genel Müdürü olacağı belirtiliyor. Konuya dair resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Özpeynirci'nin kaynağının Ticaret Sicili Gazetesi olduğu ifade ediliyor.

Geçer'in Tesla'daki görev sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'de otomotiv sektörünü 2025'te zor bir yıl bekliyor. Tesla gerekli yatırımları yapmazsa işi zor. Hep birlikte göreceğiz. Ama ben üstüme düşen görevi yapıp söz verdiğim gibi tüm araçları sahiplerine zamanında teslim ettim. 2 yıllık görevimi zirvede bıraktım" ifadelerine yer verildi.