Sivil Havacılık

Kazakistan ile ABD arasında direkt uçuşlar başlayacak

Kazakistan ile ABD arasında direkt uçuşların 2025 yılı sonunda başlaması bekleniyor.

Abone Ol

Kazakistan ile ABD arasında direkt uçuşların 2025 yılı sonunda başlaması bekleniyor. Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Komitesi'nin bildirdiğine göre, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) temsilcileri, bu uçuşların açılması için inceleme yapmak üzere Kazakistan'a geldi.

26-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında FAA, Uluslararası Havacılık Güvenliği Değerlendirme (IASA) programı kapsamında teknik bir inceleme gerçekleştirecek. Bu inceleme, Kazakistan'ın havacılık otoritelerinin etkili uçuş güvenliği denetimi sağlama konusundaki performansını değerlendirecek.

Ziyaret sırasında, Kazakistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Talgat Lastayev ve Kazakistan Havacılık İdaresi Genel Müdürü Catalin Radu, FAA heyeti ile bir araya geldi. FAA uzmanları, Kazakistan'ın sivil havacılık sisteminin kapsamlı bir analizini yaparak, uçuş güvenliğini artırmak ve uluslararası standartlara uyumu sağlamak için tavsiyelerde bulunacak.

FAA denetçileri, Kazakistan'ın havacılık sektörünün genel durumunu ve uçuş güvenliği denetim sistemini değerlendirecek. İncelemenin bir parçası olarak, Air Astana'ya da teknik bir ziyaret planlandı.

Ayrıca, 2025 yılında Kazakistan’a Boeing 787 Dreamliner uçaklarının teslim edilmesi bekleniyor. Bu gelişmeler, Kazakistan'ın uluslararası uçuş ağını genişletme ve havacılık sektöründe küresel standartlara ulaşma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.