Kanada'da bir avcının keşfettiği uçak enkazının aslında eğitim amacıyla yerleştirildiği ortaya çıktı. Independent Türkçe'nin haberine göre, kimliği açıklanmayan bir avcı, Britanya Kolumbiyası eyaletindeki Kamloops şehrindeki ormanda bulduğu parçalanmış uçak enkazını 3 Kasım'da Kanada Kraliyet Atlı Polisi'ne (RCMP) bildirmişti.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

RCMP'nin yaptığı incelemede, enkazın en az 20-25 yıldır ormanda bulunduğu ancak çevrede herhangi bir ceset bulunmadığı belirlenmişti. Ancak, 16 Kasım'da Kanada Sivil Hava Arama ve Kurtarma Birliği'nden (CASARA) yapılan açıklamada, uçağın eğitim amacıyla bölgeye yerleştirildiği ortaya çıktı.

CASARA'dan pilot Orvin Walden, enkazın Kanada Hava Kuvvetleri'ne bağlı ekipler tarafından geçen yıl arama kurtarma tatbikatlarında kullanılması amacıyla ormana yerleştirildiğini açıkladı. Walden, uçağın gövdesini orman makinesiyle bölgeye taşıdıklarını ve bu süreçte gerekli mercilerle iletişime geçtiklerini belirtti.

CASARA Direktörü Fred Carey, enkazın bulunduğu bölgede üzerinde iletişim bilgilerinin olduğu tabelalar olduğunu belirterek, "Ne olduğunu anlamadık. Belki de tabelalar düştü" dedi. Bu açıklama ile uçağın aslında eğitim amaçlı kullanıldığı ve bulunduğu yerin önceden belirlendiği ortaya çıktı.