Rusya’nın üç bölgesinde 50 Ukrayna İHA’sı engellendi Rusya’nın üç bölgesinde 50 Ukrayna İHA’sı engellendi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Rize Günleri etkinliğinde Milli Muharip Uçak KAAN'ın maliyetini açıkladı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Rize Günleri etkinliğinde Milli Muharip Uçak KAAN hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kotil, KAAN projesi için yapılan yatırımların yanı sıra uçağın teknik özellikleri ve Türk savunma sanayisinin geleceği hakkında da konuştu.

KAAN'A 2 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Kotil, KAAN projesi için bugüne kadar tesisler de dahil olmak üzere 2 milyar dolar harcama yapıldığını açıkladı. Kotil, KAAN'ın F-35'ten daha iyi bir uçak olduğunu ve 10 ton mühimmat taşıyabildiğini, F-35'in ise 6 ton taşıyabildiğini belirtti. Kotil, TUSAŞ'ın 2028 yılında 20 adet KAAN'ı Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edeceğini söyledi.

İLK TEST UÇUŞUNU BAŞARIYLA TAMAMLAMIŞTI

Milli Muharip Uçak KAAN, 16 Mart 2023 tarihinde üretimi tamamlanarak testler için hangardan çıkarılmıştı. Motor çalıştıran uçak bir süre pistte ilerleyerek ilk taksi testini gerçekleştirmiş, 21 Şubat 2024'te ise ilk uçuş testini başarıyla tamamlamıştı.