İngiliz tur operatörü Jet2holidays, 2024'ün ilk beş gününde rekor talep alarak dikkat çekti. Noel'in ardından 5 Ocak tarihine kadar olan süreçte şirket, rezervasyonların Noel öncesine göre yüzde 150 arttığını ve özellikle kış sonu tatilleri ile 2024 yaz rezervasyonlarının popüler olduğunu açıkladı.

İspanya'da turizme yönelik protestolar sürüyor! İspanya'da turizme yönelik protestolar sürüyor!

Jet2holidays, müşterilerinin çoğunlukla "Her şey dahil" tatil rezervasyonları yaptığını ifade etti. Şirketin müşterileri arasında en çok talep gören destinasyonlar arasında Kanarya Adaları, Balear Adaları, İspanya anakarası, Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Portekiz, İtalya, Malta ve Bulgaristan yer aldı. Ayrıca, müşterilerin genellikle 14 günlük konaklamaları tercih ettiği belirtildi.

Jet2holidays CEO'su Steve Heapy, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yılın bu zamanı geleneksel olarak tatil rezervasyonlarının en yoğun olduğu dönemdir ve bu yılın şu ana kadarki durumu da kesinlikle böyle. Bağımsız seyahat acentelerinden rekor seviyelerde talep görüyoruz ve bu talebin önümüzdeki hafta sonu daha da güçlü olmasını bekliyoruz."