Sivil Havacılık

JET2 CEO'SUNDAN TÜRKİYE'YE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Resort Kongresinde turizmcilere seslenen Jet2’nun CEO’su Steve Heapy, turizm rekabetinde Türkiye’nin avantajlarına dikkat çekti.

Abone Ol

Resort Kongresinde turizmcilere seslenen Jet2’nun CEO’su Steve Heapy, turizm rekabetinde Türkiye’nin avantajlarına dikkat çekti. Türkiye’nin turizmde çok hızlı büyüdüğünü, Türkiye’deki otellerin Avrupa’dakilerden üstün olduğunu kaydeden Heapy, “Türkiye’nin ziyaretçi sayısının artışında havalimanlarının çok büyük payı var. Havalimanları ile birlikte pek çok Avrupa ülkesinden insanlar Türkiye’ye gelebildi. Çünkü çok sayıda uçuş şirketi Türkiye’ye uçmaya başladı.” diye konuştu.

Türkiye’de turizm alt yapısına büyük yatırımlar yapıldığını ve turizmin devlet tarafından desteklendiğini kaydeden Heapy Türkiye’deki havalimanı kapasitelerinin Avrupa ülkelerinde olmadığını, Avrupa ülkelerinde ayrıca otel çalışanları için lojman bulunmadığını kaydetti. Heapy “Mesela İspanya’da turizme bu şekilde bir devlet desteği yok.” diye konuştu.

“Sürdürülebilir otel protokolünü çıkaracağız”

Önümüzdeki dönemin en önemli konularından birinin sürdürülebilirlik olduğunu anlatan Steve Heapy “Bu birkaç yıllık değil, daime konuşulacak bir konu. İnsanlar tatilini en az karbon ayak izi bırakılacakları yerlerde geçirecekler. Burada iki yol var; birincisi oturup kaçınılmazı beklemek, ikincisi ise bunun önüne geçmek için çalışmaktır. Türkiye’de hükümetin bu konuda bu kadar destek vermesi bizim için sevindirici. Türkiye’de otellerin güneş panellerine yatırım yapmalarından da etkilendim. Jet2 olarak bizi büyük bir filo yatırımı yaptık. Daha az karbon üreten uçaklar bunlar. Türkiye’ye gelen misafirlerimiz bütün seyahatleri boyunca karbon ayak izini azaltmak için elinden geleni yapacaklarıdır. Biz de 2 iki hafta içinde sürdürülebilir otel protokolünü çıkaracağız. Bunun şu anda Türkiye’de uygulanması çok sevindirici.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye çok yönlü tatil deneyimi sunabilen bir destinasyon”

İngiliz misafirlerin Türkiye’yi tercih etmelerinde doğal ve tarihi güzelliklerin başrol oynadığını anlatan Steve Heapy, “Misafirlerimizin otelin dışında da gezilip görülecek çok şey olduğunu gördüler. Sadece bir nesilden değil, farklı jenerasyonlardan misafirlerimiz Türkiye’ye geliyor. Türkiye’de artık maliyetler daha önemli hale geldi. Türkiye’deki daha fazla şey satın alabilmeleri müşterilerin Türkiye’ye sadık kalmalarını sağlıyor. Türkiye çok yönlü tatil deneyimi sunabilen bir destinasyon. Satın alınabilir seviyede bir turizm istiyor.” diye konuştu.

“Türkiye için tehlikeler ve imkanlar var”

Heapy, devamında şu noktaların altını çizdi:

"Türkiye’nin sahip olduğu yapısal avantajlar gelecek için çok büyük fayda sağlayacaktır. Türkiye için tehlikeler ve imkanlar var. Doğru adımlar atılarak tehlikeler ortadan kaldırılabilir. Bunlardan biri sürdürülebilirlik.

Kruvaziyer turizmi de hızla büyüyor. Bu yıl 2,4 milyon insan kruvaziyerle tatile çıktı. Denizde yüzen bu büyük tesisler büyük imkanlar sunuyor ama siz kendi ürünlerimizi, misafirperverliğiniz sayesinde bu kruvaziyer şirketleri ile yarışabilirsiniz.

“Bu dönemlerde beraber çalışmak ve medyayı kullanmak çok önemli”

Türkiye’nin üzerinde büyük etkiler bırakan çok fazla krizler gördük. Eğitimsiz insanlar Türkiye’nin savaşın olduğu yere yakın olduğu zannetti ve rezervasyon düşüşleri yaşandı. Bu dönemlerde beraber çalışmak ve medyayı kullanmak çok önemli. Adımların hızlı bir şekilde atılması, Türkiye’nin gidilecek bir destinasyon olduğunu anlatmak gerekiyor.

Rekabet fiyatları düşürür, kaliteyi artırır. İngiltere iç pazarı için artık maliyet çok önemli hale geldi. Ortadoğu ülkeleri milyarlarca dolar harcıyorlar alt yapıya. Herkes Türkiye ile yarış halinde ve tehlikeli. Bu yarışın üstesinde gelmenin birçok imkanı var.