Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İngiliz tur operatörü ve hava yolu Jet2’nun Antalya'ya 510 bin koltuk planladığını açıkladı.

Jet2 ve Jet2 Holidays yetkilileri ile online toplantı gerçekleştiren Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, söz konusu tur operatörü ile 60 bin euroluk tanıtım anlaşması yaptı. Topaloğlu “Yaptığımız anlaşma meyvelerini vermeye devam ediyor. İngiltere’den gelen misafir sayılarımızda büyük bir artış var” dedi.

“Yüzde 213 artış var”

Görüşmede, Jet2 ile yapılan 60 bin avroluk tanıtım anlaşmasının ardından İngiltere pazarıyla ilgili veriler paylaşıldı. Jet2 ile yapılan anlaşma sonrasında Kemer'e gelen İngiliz misafir sayısında geçen seneye oranla yüzde 213 artış olduğu belirtildi. Ayrıca şu ana kadar İngiltere’den 9 bin 600 erken rezervasyon yapıldığı kaydedildi. Bu seneki turizm sezonunda İngiltere'nin 11 farklı şehrinden haftada 83 uçuş yapacak olan Jet2’nun yetkilileri, Kemer kapasitesini yüzde 9 oranında artırmak istediklerini belirtti.

“Jet2 510 bin koltuk ayırdı”

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Jet2 ile yapılan tanıtım anlaşması meyvelerini vermeye devam ediyor. Önceki yıllara oranla Kemer'e gelen İngiliz misafir sayısında artış gözlenirken, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde yapılan 60 bin avroluk tanıtım anlaşmasının ardından Jet2, Antalya'ya 510 bin koltuk ayırdı. Öte yandan Jet2 yetkilileri, Kemer'e gelen İngiliz misafirlerin yüzde 78'inin aile tatili için gelenler olduğunu kaydetti.