Sivil Havacılık

JAPONYA'DA ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU! UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Japonya'da etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle birçok araç, şehirler arası yollarda mahsur kalırken, iç hat uçuşları ve tren seferleri iptal edildi.

Abone Ol

Japonya'da etkili olan şiddetli kar yağışı, birçok aracın şehirler arası yollarda mahsur kalmasına, iç hat uçuşlarının ve tren seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Osaka ve Nagoya eyaletlerini birbirine bağlayan Meishin Otoyolu'nda onlarca araç mahsur kaldı ve yaklaşık 5 kilometrelik bir araç kuyruğu oluştu. Shiga, Kyoto ve Hyogo eyaletlerinde de karayolu ulaşımı etkilendi. Niigata eyaletindeki Kan-Etsu Otoyolu'nda bir kamyonun otobüsle çarpışması sonucu 10 kişi yaralandı.

Şiddetli kar yağışı, havayolu ve demiryolu ulaşımında da aksamalara yol açtı. Hokkaido eyaletindeki Wakkanai Havaalanı ile Toyama eyaletindeki Toyama Havaalanı arasındaki en az 13 uçuş iptal edildi. JR demiryolu işletmecisi, birçok sınırlı ekspres tren seferinin iptal edildiğini, hızlı tren seferlerinin ise azaltıldığını ve geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), soğuk hava dalgasının etkisinin yarına kadar süreceğini ve geniş kesimlerde kar yağışına neden olacağını bildirdi. Ani kar yağışlarının Fukui ve Shiga eyaletlerinde trafik sıkışıklığına neden olabileceği uyarısında bulunuldu. 24 saatlik süre zarfında kar kalınlığının Niigata eyaletinde 90 santimetreye, Kinki bölgesinde 80 santimetreye, Hokuriku, Tohoku, Tokai ve Chugoku bölgelerinde ise 70 santimetreye ulaşabileceği tahmin ediliyor.