Tailwind Havayolları'na IATA Üyeliği Sonrası Özel Ziyaret Tailwind Havayolları'na IATA Üyeliği Sonrası Özel Ziyaret

İtalya'da aktif yanardağlarından Etna Yanardağı, yeniden kül ve lav püskürrtü, uçuşlar akşama kadar durduruldu.

Sicilya Adası'nda yaklaşık 3 bin 300 metre yüksekliğindeki Etna Yanardağı'nda son haftalarda gözlenen volkanik hareketlere bir yenisi eklendi. İtalya'nın aktif yanardağlarından Etna Yanardağı yeniden kül ve lav püskürrtü.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünün (INGV) Etna Gözlem İstasyonundan yapılan açıklamaya göre, Etna Yanardağı dün akşam saatlerinde kül ve lav püskürtmeye başladı ve gece yarısı bu faaliyeti durdu. Yanardağın püskürttüğü küller, yaklaşık 9,5 kilometre yüksekliğe ulaştı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Etna Yanardağı'nın püskürttüğü küller yanardağın eteklerindeki yerleşim yerlerine düştü ve bazı yerleşim yerlerinde kül temizleme çalışmaları başlatıldı.

Uçuşlar akşama kadar durduruldu

Etna Yanardağı'nın yoğun şekilde kül püskürtmesi hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Yanardağa yakın bir konumda bulunan Katanya Fontanarossa Havalimanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Etna'daki volkanik patlamalar sebebiyle havalimanının yerel saatle 18.00'e kadar uçuşa kapatıldığı bildirildi.

Havalimanı'ndan yapılan açılamada, çok fazla kül düşmesi sebebiyle pistin kullanılamaz hale geldiği belirtilirken Katanya varışlı uçaklar, bölgeye en yakın havalimanlarından Palermo'ya yönlendirildi.