İtalya'nın en kuzeyinde yer alan Güney Tirol merkezli havayolu şirketi Sky Alps, Bosna-Hersek’in güneyinde yer alan Mostar Havalimanı ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma kapsamında Sky Alps, Mostar’da bir üs kuracak ve toplamda sekiz yeni uçuş rotası başlatacak.

Sky Alps, Mostar'dan Bari, Bergamo, Catania, Münih, Napoli, Palermo, Roma, Stuttgart ve Viyana’ya sefer düzenleyecek. Uçuşların gerçekleştirilmesi için bir De Havilland Canada Dash 8 uçağı bölgeye konuşlandırılacak.

Qantas'ta Grev Başladı: Uçuşlarda İptaller ve Gecikmeler Bekleniyor Qantas'ta Grev Başladı: Uçuşlarda İptaller ve Gecikmeler Bekleniyor

Bosna-Hersek hükümeti, bu bağlantılar için 345.000 Konvertibl Mark (yaklaşık 175.000 Euro) sübvansiyon sağlayacak. Hükümet, 2025 yılı itibarıyla Mostar Havalimanı’ndan 65.000 yolcu taşınmasını hedefliyor. Sky Alps, mevcutta Mostar’dan Roma, Bari, Verona ve Münih’e mevsimsel uçuşlar düzenliyor ve bu uçuşlar daha önce sübvanse edilmişti. Yeni anlaşma ile birlikte, havayolu şirketi artık bir üs ve sekiz yeni rota ile hizmet verecek.