Sivil Havacılık

ITA İKİ BAŞKENT ARASINDA HAVA KÖPRÜSÜ KURACAK

ITA Airways, Nisan 2024'te, Roma ile Londra arasındaki talebe yanıt olarak Londra City Havalimanı'ndaki (LCY) varlığını genişletmeye hazırlanıyor.

Abone Ol

ITA Airways, Nisan 2024'te, Roma ile Londra arasındaki talebe yanıt olarak Londra City Havalimanı'ndaki (LCY) varlığını genişletmeye hazırlanıyor. İtalyan bayrak taşıyıcısı, pandemi nedeniyle 2020'de duran bu rotayı tekrar başlatan ilk havayolu olma özelliğini taşıyor. İki günlük bu seferler, hem tatilciler hem de iş seyahati yapan müşterilerin taleplerini karşılamayı hedefliyor.

Bu rotayı yeniden başlatan ilk havayolu olarak, İtalyan bayrak taşıyıcısı, Roma-Fiumicino Havalimanı'na (FCO) iki günlük bir servis sunarak, yolculara Londra ile Roma arasında daha fazla bağlantı imkanı sağlamayı amaçlıyor. ITA, FCO'dan New York, Tokyo ve Buenos Aires gibi çeşitli destinasyonlara kesintisiz bağlantılı uçuşlar sunarak, özellikle kültürel ve tarihi deneyim arayan tatilciler için çekim noktası olan İtalya'nın başkenti Roma üzerinden avantajlı bir konumda bulunuyor.

Bu stratejik adım, LCY'nin Avrupa'ya olan bağlantılarını zenginleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda küresel erişimini genişletiyor. Roma, Amsterdam, Frankfurt ve Zürih gibi mevcut hizmetlere katılarak, havalimanını seyahat için Avrupa'daki önemli bir merkez olarak sağlamlaştırıyor. ITA, bu rotayı 2023'ün 1 Kasım'ında teslim alınan yeni Airbus A220-100 uçağı ile hizmet veriyor.

LCY Havacılık Direktörü Anne Doyere, taşıyıcıyla güçlü bir ortaklık kurmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu rotanın ağlarına tekrar eklenmesinin önemini vurguladı. Roma'ya yapılan yeni bağlantı, özellikle bağlantılı uçuşlarda seyahat eden yolcular için birçok seyahat seçeneği sunarak, havalimanının COVID pandemisi sonrasındaki toparlanma ve büyüme hedefine bir başka kilometre taşı oluşturuyor.