İtalya'nın bayrak taşıyıcısı ITA Airways, en yeni uçağı olan Airbus A321neo'nun resmi olarak hizmete alınmasına başladı. Uçak, 1 Aralık tarihinde Roma ile Londra arasında seferlere başladı. Bu hizmete giriş, uçağın havayolu şirketine teslim edilmesinden bir aydan daha kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Londra'dan başka, uçak Noel tatil seyahat dönemi boyunca Roma ile Paris arasında da kullanılacak. Havayolu, A321neo'nun "Airbus filosunu sağlamlaştırdığını" ve "teknoloji için bir ölçüt" olduğunu belirtti.

Yeni Uçaklar Yolda

22 Aralık ile 9 Ocak arasında ITA, A321neo tipini Roma Fiumicino ile Paris Charles De Gaulle arasında günde üç frekansta kullanacak. FCO'dan kalkan uçuşlar sırasıyla 08:35, 15:05 ve 21:30'da CDG'ye varmayı planlıyor; CDG'den kalkan uçuşlar ise sırasıyla 06:10, 11:45 ve 18:10'da FCO'ya varacak.

Ch-aviation'a göre, EI-HXA, ITA'nın filosuna katılacak dokuz A321neo uçağından ilki. Uçak, ilk uçuşunu 10 Ekim'de gerçekleştirdi ve havayoluna 8 Kasım'da teslim edildi. Walter de Silva tarafından tasarlanan çarpıcı iç mekanı, havayolunun "tipik İtalyan şıklığı" olarak adlandırdığı özellikleri yansıtıyor. Uçak, 165 yolcu kapasitesine sahip olup, 12 tam yatabilen koltuk içeren bir iş sınıfı, 12 premium ekonomi koltuğu ve 141 ekonomi sınıfı koltuktan oluşan bir düzenleme sunuyor, bunların içinde 12 tanesi "Konforlu Ekonomi" koltuğu olarak nitelendiriliyor.

Tamamen Airbus Filosu

Pratt & Whitney, En Büyük Motor Tesisini Açtı Pratt & Whitney, En Büyük Motor Tesisini Açtı

ITA'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada yeni uçak tipinin önemine dair şu ifadeler kullanıldı:

"ITA Airways için A321neo, orta menzilde teknoloji, dijitalleşme, inovasyon, verimlilik ve 'İtalyan tasarımı' konularında bir ölçüt. Bu, ödüllü Airspace Cabin'i içeriyor, en yüksek konfor seviyelerini ve artan alanı sağlıyor, son nesil koltukları, yeni ITA Airways özel iç aydınlatma sistemini ve XL üst bagaj raflarını içeriyor."

ITA'nın sipariş verdiği diğer A321neo'ların ne zaman teslim alınacağı belirsiz olsa da, şirketin uçağı ay sonunda ek frekanslarda kullanma planları göz önüne alındığında, muhtemelen yakında olacak. Havayolu şu anda filosunda A220, A320neo, A321neo, A330neo ve A350 uçak tiplerinden oluşan 82 adet Airbus uçağı bulunduruyor.

Kaynak: AERONEWS24