İstanbul'da sahte pasaport, oturum kartı, kimlik gibi belgeleri düzenleyerek Avrupa ülkelerine gönderen çeteye operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Resmi Belgede Sahtecilik ve Göçmen Kaçakçılığı’ suçları ile ilgili, suç organizasyonlarının deşifre edilmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.

Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu

Hediyelik eşya süsü verilerek gönderiyorlar

Yapılan çalışmalarda, Avrupa ülkelerine kimlik, pasaport, sürücü belgesi, oturum kartı gibi sahte belgelerin hediyelik eşya süsü verilerek kargolandığı belirlendi.

Çalışmaların devamında, 30 Temmuz’da bir kargo firması tarafından Fransa’ya kargolanan hediye eşya içinde sahte kimlik ele geçirildi. Kargo göndericisi şüpheli M.B. takibe alındıktan sonra 14 farklı kargo içerisinde 17 adet farklı ülkelere ait kimlik kartları bulundu. Ekipler tarafından şüphelinin Fatih’te iş yeri tespit edilerek operasyon için düğmeye basıldı. Düzenlenen operasyonda, iş yerine başka bir şüpheli tarafından kargo getirildiği sırada suçüstü yapıldı. Kargonun içinde 25 farklı ülkenin olduğu belirlenen kimlik kartları ele geçirildi.

Kaynak: SPUTNIK