Sivil Havacılık

İstanbul'da sarı kodlu alarm verildi

Meteoroloji, Valilik, AKOM ve AFAD’dan arka arkaya İstanbulluları uyardı

Abone Ol

27 Ağustos hava durumunu yayınlayan Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için acil uyarı yapıldı. Radar verilerine göre, Marmara Bölgesi'nde Pazar gününe kadar etkili olacak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul Valiliği, AFAD ve AKOM peş peşe uyarılar yayımlayarak olası tehlikelere karşı dikkatli olmaya çağırdı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Yapılan tahminlere göre, Marmara'da özellikle Pazar gününe kadar sağanak yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor; sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın ise kuzey ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

AFAD, Meteoroloji’den alınan son bilgilere dayanarak, 27 Ağustos Salı günü İstanbul'da, özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde sabah ve öğle saatleri arasında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Kişilere ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

İstanbul Valiliği de benzer bir uyarı yayımlayarak, yağışların metrekareye 15-30 kilogram aralığında olabileceğini ve özellikle kuzey ilçeleri ile boğaz çevresinde etkili olacağını belirtti. Valilik, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise yaptığı açıklamada, Salı günü sabah 07.00’den itibaren İstanbul'da sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağışların öğle saatlerine kadar devam etmesi ve özellikle kuzey ilçeleri ile Boğaz çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. AKOM, ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.