Turizm

İstanbul'a gelen turist sayısında artış var

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılının yedi aylık döneminde İstanbul’un ağırladığı ziyaretçi sayısını açıkladı.

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre İstanbul, 2024 yılının ilk yedi ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 7,06 artışla 10 milyon 467 bin yabancı ziyaretçi ağırladı.

Bakanlık böylece İstanbul’un tüm yılların hem Temmuz ayı hem de yedi aylık dönemde en yüksek yabancı ziyaretçi sayısına ulaştığını açıkladı.

İstanbul’a en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında Rusya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri ilk sıralarda yer aldı.

Temmuz ayında ise İstanbul, 1 milyon 905 bin yabancı ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu havayolunu tercih etti. Havayolu ile gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon 832 bin olarak kayıtlara geçti. Temmuz ayında deniz yoluyla İstanbul’a gelen ziyaretçi sayısı ise 72 bin olarak gerçekleşti ve bu rakam, geçen yılın temmuz ayı verilerine göre yüzde 45,90 oranında artış gösterdi.

Temmuz ayında İstanbul’a en fazla ziyaretçi gönderen ülke, 192 bin kişi ile Rusya Federasyonu oldu. Rusya’yı sırasıyla Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve İran takip etti.

İstanbul’da kruvaziyer turizmi açısından da dikkat çekici bir artış yaşandı. 2024 yılının ilk yedi ayında Galataport İstanbul’a gelen yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6 oranında artış gösterdi. Ayrıca gemi başına yüzde 30 oranında daha fazla yolcu İstanbul’a ulaştı.

Ziyaretçilerin büyük bir kısmı İstanbul Havalimanı'nı tercih etti. Temmuz ayında İstanbul Havalimanı’nı kullanan yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 323 bin olarak gerçekleşirken, Sabiha Gökçen Havalimanı ise 507 bin ziyaretçi ile ikinci sırada yer aldı.