Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı

İstanbul Havalimanı'nda ele geçirilen, Kango'dan transit olarak getirilen ve ülkeden çıkışı kısıtlanmış olan 309 adet jako papağan koruma altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Kaçak olarak yurda getirilen yaban hayvanlarını kurtarmak için Ticaret Bakanlığımızla işbirliği içerisinde gereken mücadeleyi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İstanbul Havalimanı kargo bölümünde ilgili belgeleri olmadığı tespit edilen 309 jako türü papağana el konulduğunu bildirdi.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yasa dışı hayvan ticaretine geçit vermediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstanbul Havalimanı kargo bölümünde yakalanan ve ilgili belgelerinin olmadığı tespit edilen 309 jako türü papağana el konuldu. Kaçak olarak yurda getirilen yaban hayvanlarını kurtarmak için Ticaret Bakanlığımızla işbirliği içerisinde gereken mücadeleyi vermeye devam edeceğiz." 

(Sputnik)