Sivil Havacılık

İstanbul Havalimanı'nda 20 Bin Canlı Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

İstanbul Havalimanı'nda, Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulmak istenen 19 kilogram ağırlığında ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülük ele geçirildi.

Abone Ol

İstanbul Havalimanı'nda, Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulmak istenen 19 kilogram ağırlığında ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülük ele geçirildi. Sülükleri valizle getiren Rus vatandaşı, 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezasına çarptırıldı.

Olay, 29 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir Rus yolcunun şüpheli davranışları üzerine Gümrük Muhafaza memurlarının harekete geçmesiyle ortaya çıktı. Yolcunun bagajı X-ray cihazına yönlendirildi ve yapılan kontrollerde valizin içinde canlı tıbbi sülükler bulundu.

Durum, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından Arnavutköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlilerine bildirildi. İncelemeler sonucunda, Rus vatandaşı yolcunun, CITES belgesi olmaksızın canlı tıbbi sülükleri Türkiye’ye yasadışı yollarla sokmaya çalıştığı tespit edildi. Bunun üzerine 19 kilogram ağırlığında ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülüğe el konuldu ve şahsa 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezası verildi.