Sivil Havacılık

İSTANBUL HAVALİMANI EN BÜYÜKLERDE İLK 3’E GİRDİ

İngiliz Daily Mail gazetesi dünyanın en büyük havalimanlarını sıralarken, İstanbul Havalimanı listede ilk üçe girdi.

Abone Ol

İngiliz Daily Mail gazetesi, dünyanın en büyük havalimanlarını sıralarken, İstanbul Havalimanı'nı üçüncü sıraya yerleştirdi. İlk sırada Suudi Arabistan'daki King Fahd Uluslararası Havalimanı bulunurken, ikinci sırayı ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Denver Uluslararası Havalimanı aldı.

King Fahd Uluslararası Havalimanı, 776 kilometrekarelik devasa bir alana sahip ve New York şehri ile aynı büyüklükte. Havalimanında 37 havayolu şirketi faaliyet gösteriyor ve dünyanın 43 farklı noktasına uçuşlar düzenleniyor. Yılda 10 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor.

Denver Uluslararası Havalimanı ise 140 kilometrekarelik bir alana kurulu ve 2023 yılı içinde 79 milyon yolcuya hizmet sağladı.

Üçüncü sıradaki İstanbul Havalimanı ise toplam 76,5 kilometrekarelik bir alana sahip. İstanbul Havalimanı'nda 110 ülke ve 350'den fazla destinasyona uçuşlar gerçekleştiriliyor. Haberde, "İnşaat tamamlandığında dört terminal binası ve altı piste sahip olacak İstanbul Havalimanı'nın 2025 yılına kadar 200 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.