Salda Gölü’nde Balon Şöleni Salda Gölü’nde Balon Şöleni

İspanya, 2024 yılının Ağustos ayında hem ziyaretçi sayısında hem de turizm gelirlerinde dikkat çekici bir artış yakaladı. Bir önceki yıla kıyasla %7,3 oranında artış gösteren ziyaretçi sayısı, Ağustos ayında 10 milyon 930 bine ulaştı. Özellikle Fransa’dan gelen turist sayısında büyük bir sıçrama yaşandı ve Birleşik Krallık'ı geride bıraktı.

Birleşik Krallık İkinciliğe Düştü

İspanya’ya en fazla turist gönderen ülke 2 milyon 139 bin ziyaretçi ile Fransa olurken, Birleşik Krallık 2 milyon 119 bin ziyaretçi ile ikinci sıraya yerleşti. Almanya, İtalya ve Hollanda da sırasıyla en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler arasında yer aldı.

8 Ayda 64,3 Milyon Ziyaretçi

İspanya, 2024'ün Ocak-Ağustos döneminde toplamda 64 milyon 307 bin yabancı turist ağırladı. Birleşik Krallık 12 milyon 662 bin ziyaretçi ile bu dönemde lider olurken, Fransa, Almanya, İtalya ve Hollanda İspanya'nın en önemli turizm pazarları arasında yer aldı.

Turizm Geliri Tavan Yaptı

Turizm gelirleri ise Ağustos ayında %13 oranında artış göstererek 15 milyar 363 milyon euroya ulaştı. Yılın ilk sekiz ayında turizm gelirleri toplamda 86 milyar 471 milyon euroyu buldu. Turist başına yapılan harcamalar da önemli bir artış gösterdi ve Ağustos ayında ortalama 1.405 euroya çıktı. Gecelik ortalama harcama ise %8,8 artışla 188 euroya yükseldi.

İspanya, turizm sektöründeki bu güçlü performansıyla Avrupa'nın önde gelen turizm destinasyonları arasında yer almaya devam ediyor.