İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini ve yardım ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalıştığını duyurdu.

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu üç kişilik konvoydaki helikopterlerden birinin kaza geçirdiğini duyurdu.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir baraj açılışında bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından dönüş yolunda Reisi'yi taşıyan helikopter Doğu Azerbaycan eyaletine zorunlu iniş gerçekleştirdi.

Yoğun sis ve aşırı rüzgarın neden olduğu zor hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilen zorunlu inişin sert bir iniş olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin kara yolu ile Tebriz'e hareket ettiği ve Reisi'nin durumunun iyi olduğu öne sürüldü. 

İran'ın Tasnim haber ajansı ise, bu konvoyda 3 helikopter bulunduğunu ve bazı bakanları ve yetkilileri taşıyan iki helikopterin hedeflerine güvenli bir şekilde ulaştığını söyledi. Ajans, İran Cumhurbaşkanı'nın Azerbaycanlı mevkidaşı ile birlikte Pazar günü iki ülke arasındaki sınırda bir su barajının açılışını yaptığını söyledi. Olay, İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletindeki açılış töreninin bitiminden sonra meydana geldi.