Türkiye'nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul'da faaliyet gösteren IRADETS firması, savunma sanayii, sağlık endüstrisi, malzeme bilimi, uzay ve havacılık sektörlerinde radyasyon etkileşimleri konusunda ürün, proje ve hizmetler gerçekleştiriyor.

IRADETS, Tübitak Uzay ile imzaladığı protokol kapsamında, uzaya gönderilecek elektronik, elektromekanik cihazların, materyallerin ve yaşayan organizmaların yörüngedeki radyasyon ortamının etkilerinden korunması için geliştirdiği ürün ve projeleriyle dikkat çekiyor.

Uzayda gerçekleştirilen faaliyetlerde yüksek radyasyona maruz kalmanın önlenmesi adına geliştirilen cihazlar, uzayda bulunan uydular üzerine uygulanabilecek ve radyasyon alarm sistemleri olarak kullanılabilecek. Bu sayede yüksek teknolojili cihazların ve personelin güvenli çalışması sağlanacak, uzay projelerinde olası tehlikelerin önüne geçilecek.

IRADETS, uzay ve dünyada radyasyon ölçümü alanında faaliyet gösteren Türkiye'nin tek firması konumunda. Uzay radyasyonuna karşı ESA/NASA standartlarına uygun testlerin yapılarak raporlanması, radyasyon detektörleri, elektronik dozimetreler ve radyasyon simülatörleri gibi ürünleriyle sektörde öne çıkıyor.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Teknopark İstanbul olarak küçük büyük tüm firmalarımıza sağladığımız desteklerin olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz" ifadesini kullanarak, IRADETS'in uzay projelerindeki yetkinliğini gurur verici bulduklarını belirtti. Özsoy, Tübitak ve IRADETS arasında imzalanan protokolün uzaya gerçekleştirilecek her adımda kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.