Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Hindistan'ın lider havayolu şirketi IndiGo, Microsoft ile yakın işbirliği içinde geliştirilen çığır açan GPT-4 teknolojisiyle desteklenen yapay zeka sohbet robotu olan 6Eskai'yi tanıttı. Tamamen IndiGo'nun dijital ekibi tarafından geliştirilen bu yapay zeka asistan robot, şirketin müşteri hizmetlerini dönüştürmeye yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

6Eskai, 10 farklı dilde müşteri sorgularına anında yanıt verebilecek bir kapasiteye sahip. Bu asistan robot, IndiGo'nun tüm uçuş ağı için bilet rezervasyonu hizmeti de sunabiliyor. Müşteri hizmetleri temsilcilerinin iş yükünde önemli bir azalma sağlaması bekleniyor ve bu da müşteri hizmetlerinin daha etkili bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyacak.

6Eskai'nin çeşitli görevleri yerine getirme yetenekleri arasında bilet rezervasyonu yapma, promosyon indirimleri uygulama, ek rezervasyon yapma, web check-in gerçekleştirme, koltuk seçiminde yardımcı olma, seyahatleri planlama, Sık Sorulan Soruları yanıtlama ve müşterileri bir acenteye bağlama gibi geniş bir yelpaze bulunuyor. Ayrıca yazılı veya klavyeyle yazılan dili anlamakla kalmıyor, aynı zamanda sözlü talimatları da anlayabilme yeteneğine sahip.

IndiGo Müşteri Deneyimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Summi Sharma, konuyla ilgili olarak, "Müşteri deneyimini geliştirmeye yönelik kararlılığımızın bir parçası olarak yapay zeka destekli sohbet asistanımız 6Eskai'yi tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yenilikçi araç, yolcularımıza kusursuz destek sunacak." açıklamasını yaptı.