Sivil Havacılık

INDIGO GÜNLÜK 2000 TARİFELİ UÇUŞ SAYISINI AŞTI

Hindistan'ın düşük maliyetli havayolu şirketi IndiGo, günde 2 bin tarifeli uçuşu aştı.

Abone Ol

Hindistan'ın düşük maliyetli havayolu şirketi IndiGo, günde 2 bin tarifeli uçuşu aştı. Söz konusu durum, ülkenin bu sayıya ulaşan ilk havayolu şirketi olarak tarihi bir kilometre taşını işaret ediyor. Haber, havayolunun ikinci çeyrek için net kar bildirmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Havayoluna göre, 2.000 tarifeli uçuş yolcu operasyonlarını, kargoyu ve Hindistan'ın askeri charter'larını kapsıyordu. Ek olarak, Ekim 2023'e ilişkin en son OAG Verileri, IndiGo'nun hem frekans hem de koltuk kapasitesi açısından dünya çapında ilk on havayolu arasında yer aldığını ortaya koydu.

Karşılaştırma için, Air India'nın düşük maliyetli kolu Air India Express günlük 300 uçuş gerçekleştirirken, ekonomik havayolu SpiceJet günde 250 tarifeli uçuş gerçekleştiriyor. Yeni giren Akasa Air günde yaklaşık 110 uçuş gerçekleştiriyor. Bu operasyonel başarı hakkında yorum yapan IndiGo'nun CEO'su Pieter Elbers şunları söyledi:

"Bu dönüm noktası sayısal bir başarıdan daha fazlasıdır; Bu, bizi gelişmiş bağlanabilirlik ve yeniden tanımlanmış bir yolcu deneyimi için konumlandıran stratejik bir adımdır. Ulusa kanat verme taahhüdümüz, Hindistan'daki insanları ve özlemleri birbirine bağlama misyonumuzda aşikardır."