AJET RUHSAT ALDITürk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat, AJET'in ruhsatlandırma işlemi sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

2024 yılının ilk iş günü hem Türkiye hem de markamız için güzel bir haberi Sayın Bakanımız sizlerle paylaştı. 2024 yaz tarifesi itibariyle uçuşlara başlayacak olan AJet havayolumuz işletme ruhsatını aldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüze ilk müracaatını 28 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ve ön izinlerini de Eylül ayı içinde aldığımız AJet, bugün işletme ruhsatını Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir URALOĞLU’ndan teslim alarak kalkışa hazır olduğunu gösterdi. Biletleri yakında satışa sunulacak olan AJet, 2024 yılında 103 uçaklık filosuyla 41 yurt içi ve 52 yurt dışı nokta olmak üzere 33 ülkede toplam 93 noktaya uçacak. AJet markamıza yolculuğunda bir kez daha başarılar diliyor, bu süreçte emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, Sivil Havacılık Genel Müdürümüz olmak üzere tüm yetkililere ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

10 yıl gibi bir sürede 200 uçaklık filosuyla küresel havacılıkta önemli bir yere gelmesini planladığımız AJet’imizin, ana markamızın ardından ülkemizin ikinci en büyük ihracatçısı olacağına da tüm kalbimle inanıyorum. Bildiğiniz gibi bugün Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 yılı mal ihracatını 255 milyar 809 milyon dolar ve hizmet ihracatını 99 milyar 254 milyon dolar olarak ilan etti. Ülkemizdeki 120 binden fazla ihracatçı adına TİM’in organize ettiği törende ben ve CFO’muz Doç. Dr. Murat Şeker  de katılanlar arasındaydık. İlan edilen 355 milyar 63 milyon dolarlık toplam ihracat rekorunda, Ortaklığımızın 16 milyar 200 milyon dolarlık payla ihracat şampiyonu olmasını bilmenin gururunu tüm Türk Hava Yolları ailesi adına yaşadık. Ülkemize kazandırdığımız bu dövizin yaklaşık 8 milyarı da cari fazlalık olarak ülkemizin döviz rezervine katkıda bulunmakta. 

Hem sabah giderken hem de dönerken kokpit, kabin ve yer hizmetlerinde çalışan arkadaşlarımın gözlerinde, gülümsemelerinde birlik ve beraberlik içinde ülkemize hizmet etmekten ve başarmaktan dolayı sevinci ve samimiyeti görmekten de ayrıca mutlu oldum. Allahın izniyle de 2024 yılında da inanacağız, çalışacağız ve başaracağız.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

© AERONEWS24 

Türkiye'nin en aktif havacılık haberlerinin adresi...