Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşuna hazırlanıyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın yakın zamanda uçmasını beklediklerini ve bu yeni dönemin heyecan verici olacağını belirtti. Kotil, 2023'ün Türkiye için önemli bir yıl olduğunu vurgulayarak, şirketin geçen yılın bereketli geçtiğini ancak yaşanan deprem ve Gazze'deki olayların zorlu duygular yaşattığını ifade etti.

Temel Kotil, HÜRJET, ATAK II ve ANKA III'ün 2023'ün ilk uçuşlarını gerçekleştirdiğini hatırlattı ve KAAN'ın da yakında uçacağını söyledi. TUSAŞ'ın 2023'te başarıyla tamamlanan projelerle filosunu güçlendirdiğini ve savunma sistemleri konusunda hizmet veren bir şirket haline geldiğini belirtti.

Kotil, Türk havacılık ve uzay sanayisinin altyapılarını tamamladığını ve yeni yüzyıla cesaretle girdiğini ifade etti. 2024'ün Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Kotil, şirketin 7 bin mühendis, 6 bin teknisyen ve 17 bin çalışan ile yeni yüzyıla güçlü bir şekilde girdiğini söyledi.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

TUSAŞ'ın yürüttüğü faaliyetlerle kritik bir eşiği geçtiğini vurgulayan Kotil, özgün GÖKBEY, HÜRJET, HÜRKUŞ, ATAK II platformları ve yakında uçacak KAAN'ın bu başarıyı gösterdiğini belirtti. Türk havacılık sanayisinin, soğuk savaş döneminden bu yana en yüksek performansı gösteren şirket olduğunu ifade eden Kotil, "Uçak parçası satan bir şirkettik, şimdi savunma sistemi satan bir şirketiz." dedi.

TUSAŞ'ın ihracat faaliyetlerinde çıkış yaptığını ve 2024 ve sonrasının daha iyi olacağını belirten Kotil, sektöre yönelik devrimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.