NASA, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da katılımıyla gerçekleşecek Ax3 misyonunun, son zamanlardaki olumsuz hava koşulları ve diğer değişiklikler nedeniyle 17 Ocak veya sonrasına ertelendiğini duyurdu.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

NASA tarafından yapılan açıklamada, Axiom Mission 3'ün planlanan tarih olan 17 Ocak Çarşamba'dan önce gerçekleştirilmeyeceği belirtildi. Bu erteleme, güvenlik ve planlama konularındaki hassasiyeti gösteriyor.

Türkiye'nin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın paylaşımını alıntılayarak, "İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Ax3 Misyonu, olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024'e ertelendi. Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek" ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, Türk astronotunun uzaya gitme heyecanını taşıyan herkes için biraz daha bekleyiş anlamına gelirken, misyonun güvenliği ve başarısı için alınan kararlar ön planda tutuluyor.