Sivil Havacılık

İLK FALCON 6X TESLİMİ YAPILDI

Fransı imalatçı Dassault, en yeni iş jeti modeli Falcon 6X’in teslimatlarına başladı. Çift motorlu, iş jetleri arasında dünyanın en geniş kabinine sahip uçak ile konfor standartlarını daha da yukarı taşıyan Dassault, Falcon 6X için geçtiğimiz ağustos ayında hem Avrupalı EASA hem de Amerikan FAA’den tip sertifikasını almıştı.

Abone Ol

Dassault, iş jeti pazarına sunduğu Falcon 6X modeliyle cam tavan tasarımı ve geniş kabin özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte bu özel uçakla ilgili detaylar:

Falcon 6X, iş jeti pazarına cam tavan konsepti ve yenilenen kabin tasarımıyla farklı bir soluk getiriyor. 5,500 deniz mili menzile sahip olan bu özel uçak, iş dünyasının yoğun seyahat eden profesyonellerine benzersiz bir model sunuyor.

Projesi Şubat 2018'de başlatılan Falcon 6X, Aralık 2020'deki lansmanın ardından Mart 2021'de gökyüzüyle buluştu. Uçak, 0.9 Mach seyir hızına sahip olup, Pratt & Whitney Canada imalatı PW812D serisi motorlarla güçlendiriliyor.

Türkiye'den iki adet sipariş alan çift motorlu Dassault Falcon 6X, Ankara merkezli Soylu Havacılık tarafından temsil ediliyor.

Falcon 6X'in geniş kabin tasarımı rakipleri arasında öne çıkıyor. Uçağın kabin eni 2.58 metre, kabin yüksekliği ise 1.98 metre. Uçağın giriş bölümünde yer alan cam tasarımı, yolcuların uçağa girişinde daha fazla doğal ışık almasını sağlıyor. Toplamda 30 adet camın bulunduğu gövde, ferah ve aydınlık bir iç mekan sunuyor.

Falcon 6X'in kokpiti, EaSY'nin 4. nesli ile donatılmış durumda. Bu sayede pilotların yükü azaltılarak uçuş emniyeti artırılıyor.

Falcon 6X, İstanbul çıkışlı olarak doğrudan New York'a uçabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu özelliği ile iş dünyası profesyonellerine zaman ve konfor avantajı sağlıyor.