Almanya'da "Letzte Generation" (Son Nesil) adlı çevre grubu üyeleri, Berlin, Nürnberg, Köln-Bonn ve Stuttgart havalimanlarında eylem yaptı.

İklim aktivistleri bu sabah Almanya'nın çeşitli havaalanlarında protesto gösterileri düzenlediler. Bazı havalimanlarında gösteriler sebebiyle uçuşlar geçici olarak durduruldu.

Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar

Son Nesil grubu, Berlin, Köln-Bonn, Nürnberg ve Stuttgart havaalanlarında sabah saat 5 civarında başlayan protestolara toplam sekiz eylemcinin katıldığını söyledi.

Grubun yaptığı basın açıklamasına göre toplam 8 eylemci, söz konusu havalimanlarının apronlarına girerek kendilerini asfalta yapıştırdı.

Görüntüleri sosyal medya platformu X'ten paylaşan eylemciler, üzerinde “Petrol öldürür” ve “Anlaşmayı imzala” yazan pankartlar açtı.

Açıklamada, eylemin “Petrol öldürür” adlı küresel kampanyanın bir parçası olduğu aktarıldı.

Fosil yakıtların kullanımının durdurulması istenen açıklamada, Alman hükümetinin 2030 yılına kadar fosil yakıtların aşamalı olarak ortadan kaldırılmasını öngören uluslararası bir anlaşmanın imzalanması amacıyla müzakerelere başlamayı taahhüt etmesi talep edildi.

İklim aktivistlerinin eyleminden dolayı söz konusu havalimanlarında aksaklıklar yaşandı.