Sivil Havacılık

İKİ ŞİRKET DAHA YENİ HAVALİMANINA UÇUŞ KARARI ALDI

JetBlue Airways ve Air Canada, Meksika'nın Quintana Roo eyaletinde bulunan Tulum'daki yeni havalimanına sefer düzenleme kararı aldı.

Abone Ol

JetBlue Airways ve Air Canada, Meksika'nın Quintana Roo eyaletinde bulunan Tulum'a yeni rotalar planlayan en son havayolu şirketleri oldu.

Felipe Carrillo Puerto Tulum Uluslararası Havalimanı'ndaki (TQO) ticari uçuşlar 1 Aralık'ta başladı ve başlangıçta Aeromexico ve Viva Aerobus tarafından gerçekleştirilen iç hat uçuşlarını kapsıyordu. Ülkenin en yeni havalimanından uluslararası uçuşlar Mart ayında başlayacak.

JetBlue, 14 Haziran 2024'ten itibaren Tulum'a, New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'ndan günlük direkt uçuşlar sunacak. Tulum, Cancun, Los Cabos ve Puerto Vallarta'nın ardından JetBlue'nun Meksika'daki dördüncü destinasyonu olacak.

Öte yandan Air Canada, Tulum'a yönelik iki rota sunmayı planlıyor. Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı'ndan (YYZ) başlayacak yıl boyunca devam edecek uçuşlar 3 Mayıs'ta haftada iki kez gerçekleştirilecek, Montreal-Trudeau Uluslararası Havalimanı'ndan (YUL) başlayacak haftalık bir servis ise bir gün sonra başlayacak.

Star Alliance üyesi şu anda 2023-2024 kış sezonunda Meksika'da Cancun, Cozumel, Huatulco, Ixtapa, Los Cabos, Mexico City Juarez ve Puerto Vallarta'ya uçuşlar gerçekleştiren Air Canada, bu iki yeni rota ile Meksika'daki ikinci önemli kaynaktan turist çekmeyi hedefliyor.

Meksika Turizm Sekreteri Miguel Torruco Marqués, "Bağlantı olmadan turizm olmaz, ve yeni Tulum Uluslararası Havalimanı'na yönelik iki yeni rota, beş milyon yolcu alabilecek kapasitede olması nedeniyle ikinci en önemli kaynak pazarımızdan turist akışını artıracak." dedi.

Tulum, Playa del Carmen ve Cancun'un güneybatısında yer almasıyla tanınan, plajları ve yakındaki antik Maya kalıntıları ile bilinen bir bölgedir. Yeni havalimanı, 3,700 m (12,140 ft) uzunluğunda bir pist ve yılda 5.5 milyon yolcu kapasitesine sahiptir.

American Airlines, Tulum'a Charlotte, Kuzey Carolina, Dallas Fort-Worth ve Miami'den üç rota başlatma planını onayladı, Delta Air Lines Atlanta'dan uçuşlar sunacak, United Airlines ise Chicago, Houston, Los Angeles ve Newark'tan uçmayı planlıyor ve Spirit Airlines Fort Lauderdale ve Orlando, Florida'dan rotalar ekleyecek.

Air Canada'ın Tulum'u hizmete sunma planlarının yanı sıra, havayolu 2024 yazında ağına katılacak ikinci yeni destinasyonunu da duyurdu. 28 Mart'ta, YYZ'den günlük olarak gerçekleşecek olan Charleston Uluslararası Havalimanı (CHS), Güney Carolina'ya uçuşlarına başlayacak.

OAG Schedules Analyser verileri, havayolunun şehirler arası uçuşlar arasında tek sağlayıcı olacağını ve 2015 yılında Porter Airlines'ın Billy Bishop Toronto City Havalimanı'ndan CHS'ye kısa süreli bir hizmet sunduktan sonra ilk olacağını gösteriyor.

Air Canada'ın Charleston- Toronto rotasında "muazzam keşfedilmemiş potansiyel" bulunduğunu belirten Explore Charleston CEO'su ve Havacılık Otoritesi Kurulu Başkanı Helen Hill, "Gerek turistler için erişimi artırmak, gerekse Charleston bölgesinde yaşayanların Kanada ve diğer Air Canada'nın Toronto merkezi üzerinden sunulan uluslararası destinasyonlara daha iyi bağlanmasını sağlamak adına günlük, doğrudan servis, daha fazla grup işi çekme fırsatı yaratıyor." dedi.

Ayrıca, Air Canada, YYZ ve Vancouver'dan Austin'a ve YYZ'den St. Louis'e olan seferlerine ek olarak, YUL'dan Austin ve St. Louis'e yönelik daha fazla uçuş ekliyor. Yılda bir kez gerçekleşecek olan sezonluk YUL-STL uçuşları 1 Mayıs'ta başlayacak ve günlük olarak işletilecek, yıl boyunca devam edecek olan YUL-AUS uçuşları ise bir sonraki günde başlayacak ve haftada 4 kez işletilecek. Ottawa, Calgary, Saskatoon ve Regina'dan ek sezonluk frekanslar da planlanmıştır.