Sivil Havacılık

İGA İSTANBUL HAVALİMANI KARLA MÜCADELEYE HAZIR

İGA İstanbul Havalimanı, en çetin kış şartları için hazırlıklarını tamamladı. Uçuşların kesintisiz devam etmesi, yolcuların konforlu ve güvenli şekilde seyahat edebilmesi için 404 kişilik personel ve 176 araçla hizmet verileceği açıklandı.

Abone Ol

İGA İstanbul Havalimanı, kış aylarına yönelik kapsamlı hazırlıklarını başarıyla tamamladı. Uçuşların sorunsuz bir şekilde devam etmesi ve yolcuların konforlu ve güvenli bir seyahat deneyimi yaşaması amacıyla, 7/24 müdahaleye hazır personel ve özel ekipmanları tanıttı.

Hava Tarafı Operasyon Direktörlüğü bünyesinde görev yapan 404 personel, 176 araçla birlikte karla mücadelede anında müdahale yeteneğine sahip. Bu personelin, zorlu iklim koşullarına karşı her yıl 7 bin saati aşan eğitim aldığı ve araç filosunun düzenli bakım ve onarımlarının yapıldığı vurgulandı.

İGA İstanbul Havalimanı'nın Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul Havalimanı, her gün dünyanın dört bir yanından gelen 200 binden fazla misafire ve 1200'den fazla uçuşa ev sahipliği yapıyor. Bu sorumluluğumuzu kar, kış demeden aynı misafirperverlik anlayışı ve hizmet kalitesiyle sürdürmek bizim için çok önemli. Özellikle kış aylarında teyakkuzdayız ve eğitimlerimiz, araç filomuzun bakımları ve planlamalarımızla en zorlu şartlara bile hazırız" dedi.

İGA İstanbul Havalimanı'nın kış hazırlıkları arasında 1.750 ton sıvı (potasyum asetat) ve 700 ton katı (sodyum format vb.) malzemenin depolanması, hareket sahasının yedi sektöre bölünerek her sektöre bir 'karla mücadele filosu' yerleştirilmesi, toplam 12 milyon metrekarelik alanın 'karla mücadele alanları' olarak belirlenmesi ve buna uygun planlamaların yapılması gibi detaylar bulunuyor.

Karla mücadele için 404 kişilik Hava Tarafı Operasyon Direktörlüğü personeli ve 176 aracın yanı sıra, mobil komuta merkezi, çekilebilir tip karla mücadele araçları, kar rotatifi, kar bıçaklı kamyonlar ve çeşitli de-icing araçları gibi geniş bir ekipman envanteri kullanılmaktadır. İGA İstanbul Havalimanı, bu donanımıyla her türlü kış şartına karşı etkili ve hızlı bir müdahale kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor.