İstanbul Havalimanı, operasyona başlamasının 5, İGA'nın ise işletmeye alınmasının 10. yılında, CEO Vekili Selahattin Bilgen tarafından yapılan açıklamalara göre, bu yıl toplamda 656 milyon 100 bin Euro'luk bir yatırım gerçekleştirecek. İnşaat çalışmalarını tamamlayan İstanbul Havalimanı, şimdi büyümeyi ve sistemi daha verimli kullanmayı hedefleyerek yatırımlarını sürdürüyor.

Geçen yıl 160,1 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştiren İstanbul Havalimanı'nın CEO Vekili Selahattin Bilgen, bu yıl gerçekleştirilecek yatırımların pistten başlayıp "Airport City" olarak adlandırılan otoparkın arka bölümündeki merkezlere kadar uzandığını belirtti.

Yapılacak yatırımlar arasında dikkat çeken başlıklar şunlar:

1. Genel Havacılık Terminali: 35 milyon Euro'luk bir yatırım ile yıl sonunda açılacak olan Genel Havacılık Terminali, iş adamlarını çekmeyi ve İstanbul'a yeni bir segment tanıtmayı amaçlıyor.

2. Hilton Hotel: "Airport City"de 66,6 milyon Euro'luk bir yatırım ile devam eden Hilton Hotel inşaatı, Hilton Grubu tarafından işletilecek ve özel iş merkezleri de içerecek.

3. Yeni İki Pist: Toplamda 331 milyon Euro harcanarak inşa edilecek olan yeni iki pistin 2025 sonunda tamamlanması hedefleniyor. Doğu-batı yönündeki birinci pist, özellikle yan rüzgar durumlarında trafik akışını rahatlatmayı amaçlıyor. Diğer pist ise 3 bin metre uzunluğunda ve iç hat operasyonları için kullanılacak.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

4. Güneş Enerjisi Yatırımı: Eskişehir'de 200 MW güneş enerjisi santrali kurularak, İstanbul Havalimanı'nın enerji ihtiyacının tamamının karşılanması için 3 milyon metrekarelik bir alana 146 milyon Euro'luk yatırım yapılacak.

Bu yatırımların, İstanbul Havalimanı'nın sadece altyapısını değil, aynı zamanda enerji sürdürülebilirliğini de ön plana çıkardığı görülüyor. İGA'nın stratejik adımları ve gelecek vizyonu, Türkiye'nin havacılık sektöründeki öncü rolünü güçlendirmeye devam ediyor.