Florida'da bir helikopter pilotu, Egmont Key Eyalet Parkı'ndaki koruma altındaki kuş yuvası alanına iniş yaptığı için suçlandı.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu (FWC), 53 yaşındaki Ernesto Cordero'yu, 12 Mayıs 2024 tarihinde Robinson R-44 helikopterini Egmont Key'in güney ucuna indirerek üreme mevsiminde toplanan binlerce kuşu rahatsız etmekle suçladı.

Cordero, helikopterin içinde yakıt sızıntısı kokusu aldığını ve koruma altındaki alana inmeyi kaza riskini göze almaktan daha güvenli bulduğunu belirterek kararını savundu. Ancak, bir tanık yetkililere, bir kadın yolcunun helikopterden inip birkaç fotoğraf çektikten sonra tekrar bindiğini ve helikopterin kalkış yaptığını söyledi.

Cordero, yakıt sızıntısı sorununu helikopterden inmeden kontrol edebileceğini ve acil yardım çağrısı yapmasına gerek olmadığını iddia etti.

Olayın bir video kaydı çekildi ve sosyal medya platformlarında, özellikle X (eski adıyla Twitter) üzerinde paylaşıldı. Videoda, helikopterin koruma altındaki alana iniş yaptığı, pervane bıçaklarının kumları havalandırdığı ve yüzlerce kuşun paniğe kapılıp uçuştuğu görüldü.

Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak

The Tampa Bay Times’ın haberine göre, Cordero’nun 101 millik yolculuğu St. Petersburg'daki Albert Whitted Havalimanı'ndan (SPG) başladı, Fort De Soto Parkı üzerinden Egmont Key'in güney ucuna devam etti ve sonunda Güneybatı Florida'daki Punta Gorda Havalimanı'nda (PGD) sona erdi.

Uçuş takip verileri şirketi FlightAware'a göre, helikopterin kuyruk numarası N220EC olan sahibi, Bradenton merkezli peyzaj şirketi CC Landscaping Warehouse Plus'tır. Florida Şirketler Dairesi kayıtlarına göre, Cordero bu şirketin sahibi olarak listelenmiştir.

FWC, Cordero’nun olay nedeniyle özür dilediğini ancak koruma altındaki bir türün yumurtalarına zarar vermekle ilgili olarak bir kabahatle suçlandığını belirtti.

 

Kaynak: AERONEWS24