Malezya Başbakanı Anwar Ibrahim’in katılımıyla gerçekleşen Malezya Yapay Zekâ Konsorsiyumu (MAIC) lansmanına Türkiye’den HAVELSAN davet edildi.

Törende Malezya Teknoloji Üniversitesine (Universiti Teknologi Malaysia) bağlı olarak kurulan Yapay Zekâ Fakültesi de yine Başbakan Anwar İbrahim tarafından açıldı.

HAVELSAN adına Malezya Ülke Müdürü Orhan Argun’un katıldığı törene, Malezya’da yerleşik uluslararası teknoloji şirketlerinin yetkilileri de katıldı.

Rusya’nın üç bölgesinde 50 Ukrayna İHA’sı engellendi Rusya’nın üç bölgesinde 50 Ukrayna İHA’sı engellendi

HAVELSAN tarafından Malezya Yapay Zekâ Konsorsiyumuna gönderilen yetkinlik mektubunda ise güncel yapay zekâ çalışmalarımız anlatıldı.

Mektupta; şubat ayında tanıtımını yaptığımız Türkçe tabanlı üretken yapay zekâ modeli hashtag#MAIN’in yanı sıra; plaka ve araç tanıma, park ihlali tespiti, kimlik tespiti gibi teknolojilerde kullandığımız bilgisayarlı görü modelleri ile yüz tanıma ve parmak izi tanıma gibi teknolojilerde kullandığımız biyometrik bilgisayarlı görü uygulamaları, insansız sistemler, robotik sistemler, doğal dil işleme, açık kaynak istihbaratı ve nesnelerin interneti gibi alanlarda kullandığımız tüm yapay zekâ teknolojileri hakkında bilgiler paylaşıldı. 

HAVELSAN Malezya Ülke Müdürü Orhan Argun, iki dost ülke arasındaki iş birliği alanlarına yapay zekâyı da dâhil etmenin memnuniyetini yaşadıklarını belirterek, “Malezya'daki köklü ve sağlam ilişkilerimizin bir meyvesi olarak Malezya Yapay Zekâ Konsorsiyumu'na hali hazırda devam eden çalışmalarımızla önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Malezya Yapay Zekâ Konsorsiyumu, yapay zekâ geliştirme ve uygulamasını destekleyen bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki stratejik iş birliklerini güçlendirmeyi, politika ve düzenlemelere yön vermeyi amaçlıyor.