Sivil Havacılık

HAVELSAN VE TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN YENİ İŞBİRLİĞİ

Simülatör üreticisi HAVELSAN, Türk Hava Yolları ile birlikte Türk Hava Yolları Eğitim Merkezi'ni kendi bünyesinde açtığını duyurdu.

Abone Ol

Simülatör üreticisi HAVELSAN, Türk Hava Yolları ile birlikte Türk Hava Yolları Eğitim Merkezi'ni kendi bünyesinde açtığını duyurdu.

HAVELSAN, daha önce Türk Hava Yolları ile toplam 11 adet A320 CEO NEO ve Boeing 737 Max tam uçuş simülatörü (FFS) ve FTD tedariki için sözleşme imzalamıştı. HAVELSAN ve Türk Hava Yolları, iki Boeing B737MAX tam uçuş simülatörünün EASA sertifikasyonunu takiben, HAVELSAN bünyesinde yeni bir Türk Hava Yolları Eğitim Merkezi açarak ortaklıklarında önemli bir adım attı. En son eğitim teknolojileriyle donatılmış ve endüstri uzmanlarının görev yaptığı tesis, pilotların ve havacılık profesyonellerinin eğitim biçiminde devrim yaratacak ve havacılık endüstrisinde mükemmellik için yeni standartlar belirleyecek.

HAVELSAN Ceo'su Mehmet Akif Nacar, "HAVELSAN ve Türk Hava Yolları arasındaki bu ortak girişimi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu Havayolu Eğitim Merkezi'nin açılışı ve 737-8MAX Simülatör Sertifikasyonumuzun ikinci başarısı, havacılık eğitiminde mükemmelliği teşvik etme konusundaki ortak bağlılığımızı sembolize ediyor. Güçlerimizi birleştirerek, yeni nesil pilotlara üst düzey eğitim vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Türk Hava Yolları CEO'su Bilal Ekşi ise "İkinci Boeing B737MAX simülatörümüz için EASA Seviye D sertifikası almaktan son derece memnunuz. Bu önemli başarı, uçuş ekiplerimiz için en yüksek güvenlik ve yeterlilik standartlarını sağlamaya olan bağlılığımızı yansıtmaktadır. HAVELSAN ile işbirliği içinde yeni Havayolu Eğitim Merkezi, son teknoloji tesisler ve uzman eğitmenlerle, pilotlarımızın becerilerini ve uzmanlıklarını yükseltmeye ve onlara modern havacılığın karmaşıklıklarında gezinmeleri için destek sağlamaya hazırlanıyor" dedi.

HAVELSAN, Airbus A320 CEO/NEO üretimi tam uçuş simülatörlerinin EASA sertifikasyonu ile dünya standartlarında Türk yapımı dar gövde uçak uçuş simülatörleri ile küresel havayolu ve pilot eğitim endüstrisine kazandırılmasını planlıyor.

Simülasyon sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren HAVELSAN, hem yurt içinde hem de yurt dışında Tam Uçuş Simülatörleri ve Uçuş Simülatör Eğitim Cihazları ihtiyaçlarını karşılamaya kendini adamış ve müşterilerine gelişmiş çözümler sunmaya devam etmektedir. Şirket şu anda aktif olarak ürünleri ve sağlayabileceği benzersiz teklifler hakkında bilgi paylaşmak için ek havayolu veya eğitim merkezi operatörleri arıyor.