Sivil Havacılık

HAVAYOLLARINDAN YENİ HAVA KARGO ROTASI

Çin’in orta kesimindeki Hubei eyaletinde bulunan Ezhou ile Pakistan’ın Lahor kentleri arasında Cumartesi günü yeni bir hava kargo rotası açıldı.

Abone Ol

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Ezhou ile Pakistan'ın Lahor kentleri arasında yeni bir hava kargo rotası Cumartesi günü açıldı. Çin'in en büyük filoya sahip hava kargo taşıyıcı şirketi SF Havayolları tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Ezhou-Lahor kargo rotası, bu yıl başlatılan Çin'in ilk kargo odaklı havalimanı olan Ezhou Huahu Havalimanı'ndan yapılacak ilk uluslararası hava kargo rotası olma özelliğini taşıyor.

Ezhou ile Pakistan'ın Lahor kenti arasında haftada üç kez gidiş-dönüş olarak düzenlenecek hava kargo seferleri, Çin ve Pakistan arasındaki lojistiği verimli ve istikrarlı hava taşımacılığı hizmetleri sunmayı hedefliyor. Rotada haftada toplam yaklaşık 300 ton kargo taşınması planlanıyor.

Ezhou Huahu Havalimanı, Temmuz 2022'de faaliyete geçmiş olup, ticari yolcu seferlerinin yanı sıra özellikle kargo taşımacılığına odaklanan bir merkez olarak öne çıkıyor. Havalimanı, Nisan 2023'te ilk uluslararası kargo rotasını başlatarak büyümesine devam ediyor. SF Havayolları, Ezhou'dan dünya genelinde 11 kente uluslararası kargo rotası başlatmış durumda.