Sivil Havacılık

ALASKA HAVAYOLLARI MAX 9’LARI YERE İNDİRDİ

Alaska Hava Yolları, B737 MAX 9 uçağının acil çıkış kapısının havada kopması olayından sonra tüm MAX 9 filosunu yere indirdiğini açıkladı.

Abone Ol

Alaska Hava Yolları, B737 MAX 9 uçağının acil çıkış kapısının havada kopması olayını takiben, şirketin tüm B737 MAX 9 filosunu acil bir kararla yerde tutma kararı aldığını duyurdu.

CEO Ben Minicucci imzalı yazılı açıklamada, 1282 sefer sayılı Portland-Ontario seferinde meydana gelen olayın ardından, güvenlik önlemleri kapsamında 65 B737 MAX 9 uçağının hemen yerde tutulduğunu belirtti.

Minicucci'nin açıklaması şu şekilde devam etti:

"Her bir uçak, sadece kapsamlı bakım ve güvenlik denetimleri tamamlandıktan sonra tekrar hizmete alınacaktır. Önümüzdeki günlerde tüm denetimlerin tamamlanacağını öngörüyoruz.

Bu incelemeyi zamanında ve açık bir şekilde yürütmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyım. Boeing ve düzenleyicilerle iş birliği içinde, olayın detaylarını anlamak adına çalışıyoruz ve daha fazla bilgi elimize geçtikçe güncellemeleri paylaşacağız. NTSB şu an olayı araştırıyor ve soruşturmalara tam destek sağlayacağız."