Sivil Havacılık

Havaş, İş Sürekliliği Yönetim Planı'nı Hayata Geçirdi

Havaş, acil ve beklenmedik durumlar karşısında faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla "Havaş İş Sürekliliği Yönetim Planı"nı hazırladı ve tüm çalışanlarıyla paylaştı.

Abone Ol

TAV Havalimanları'nın iştiraki Havaş, acil ve beklenmedik durumlar karşısında faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla "Havaş İş Sürekliliği Yönetim Planı"nı hazırladı ve tüm çalışanlarıyla paylaştı. Bu plan, şirketin operasyonlarını kesintiye uğratabilecek olaylara karşı bir yönetim çerçevesi sunmayı hedefliyor.

Plan kapsamında, acil durum yönetimi ve iş kurtarma kademelerini yöneten ekipler oluşturuldu. Detaylı iş akışları, prosedürler ve organizasyonlar, İş Sürekliliği Planı'nın önemli bileşenleri arasında yer alıyor. Havaş’ın faaliyetlerini etkileyen olağanüstü olaylar, kesintiler veya doğal afetler sonrasında, hizmetleri oluşturan tüm iş süreçleri, bilgi varlıkları, bilgi sistemleri, haberleşme altyapısı, tesisler ve dış kaynaklar bu plan çerçevesinde değerlendirilecek.

Havaş’ın İş Sürekliliği Planı'nın ana hedefi, kritik süreçlerin anahtar kaynaklarında meydana gelebilecek olağanüstü durumlara karşı her zaman hazırlıklı olmak. Plan, asgari hizmet kesintisi ile mümkün olan en hızlı, güvenli ve organize bir şekilde normal çalışma düzenine geri dönmeyi sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, kritik süreçleri destekleyen kaynakların sağlanarak süreçlerin öncelik sırasına göre çalıştırılması hedefleniyor.

Havaş’ın İş Sürekliliği Yönetim Planı, faaliyetlerin sürekliliğini sağlamak, değişimi benimsemek, belirsizliklere karşı hazırlıklı olmak ve olumsuz durumlarda operasyonları sürdürebilmek amacıyla hazırlandı. Bu plan, Havaş’ı daha dayanıklı, esnek ve dirençli bir kurum haline getirmeyi amaçlıyor.